Рожден Ден

Здравей скъпи приятелю!

Е, както знаеш, отново наближава рожденият Ми ден. Миналата година хората организираха голямо празненство и изглежда и тази година ще го направят. Нали пазаруват и се подготвят за този Празник от месеци, а и почти всеки ден навсякъде има съобщения и реклами за наближаването му! Те наистина се престарават с това, но е хубаво да знам,че поне в един ден от годината хората се сещат по малко за Мен.

Read more: Рожден Ден

Израел, исляма и църквата

Време е да видим възстановен истинския Апостолски дух на смелост към Евангелието

 

Ще започна с това, че не е възможно да се покрие темата за Израел, Исляма и Църквата с една или две проповеди. Това, което можем да направим, е да получим разбиране за какво всъщност е битката в Близкия изток.

Read more: Израел, исляма и църквата

Да скъсаме със света – Освалд Смит, 1927г.

Днес има много християнски книги. Малко са обаче тези, които не само докосват, а понякога пробождат, четенето на които донася болката от скъсването със стария човек. Тази книга не може да се намери в книжарниците, тя беше нелегално внасяна по времето на комунизма. Предлагам ви да прочетете една глава от нея. Някой неща ми се сториха крайни докато я четох, но това, което ме докосна, изобличи и разтресе, беше много по-важно.

Read more: Да скъсаме със света – Освалд Смит, 1927г.

Съществуването на държавата Израел

Съществуването на държавата Израел - заплаха за достоверността на исляма


Какво става сега в Израел?

Израел навлезе в територията на Ливан, за да с е защити от атаките на Хизбула /терористична организация, която с ракети обстрелва територията на Израел/. Но тези събития далеч надхвърлят рамките на конфликт между два народа – те са нещо много повече от това. Арабите обявяват за своя главна цел създаването на Палестинска държава, но от 1948 г. /годината, в която се създаде Израел/ до 1967 г. Западният бряг и ивицата Газа бяха арабска територия, но Палестинска държава така и не се създаде.

Read more: Съществуването на държавата Израел

Небесното Царство – скритото имане

1. ЩО Е НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО?

Матея 13:44 -“Небесното царство прилича на имане, скрито в нива. И като го намери човек, взе го и го скри отново и отиде и продаде все що имаше и отиде та купи тази нива.” Имането беше много, много ценно. Що е Небесното царство? Това е царството на Бога, което се изгражда в нашите сърца. То е царство, подчинено на Небесните закони, на Божествените закони. И тези Божествени закони се установяват в сърцата ни, защото ние сме Божии синове и дъщери.

Read more: Небесното Царство – скритото имане