Сега чакаме нашето дете

Казвам се Петър Костов, от град Варна.

Бих искал да ви дам моето свидетелство.
Аз и съпругата ми сме вярващи и имаме брак от близо 2 години. От самото начало на нашия брак имахме желание да имаме деца. Минаха година и няколко месеца, но жена ми така и не забременя. Започнахме да ходим по лекари (във Варна и в София), да си правим изследвания. За подобни ситуации се правят изследвания и на двамата-на мъжа и жената. Първо аз дадох изследвания, спермограма. Резултатите бяха повече от лоши. Няма да обяснявам надълго и нашироко каква беше диагнозата, а само това ще кажа, че не беше добра и, че без оперативна намеса, на която да се подложа, нямало да имаме деца.  А след тази оперативна намеса, която била крайно неприятна и сложна, е твърде вероятно да възникнат и тежки последици.

 

Съпругата ми често плачеше, като си мислише, че няма да имаме деца.  
Тогава започнах да не правя отрицателна изповед и да се осланям на това, което Бог е казал, на Неговите обещания дадени на нас в Словото Му. Признава, че през няколкото месеца, в които ходих по изследвания, в други градове, срещите с различни, известни доктори, имах моменти на отчаяние. Но винаги си казвах, на глас или не, че няма да се стига до операция, че ще имаме деца.  Започнах да чета изповеди, стихове от Библията, като този:
„Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиято рана вие оздравяхте.”
- І ПЕТРОВО 2:24

Както се казва в обяснението към този стих – ние вече сме оздравели, в сегашно време, имаме здравето в Исус Христос. Нещото, което трябва да направим, е да го повярваме, да оставим това да проникне в нас, да го изповядваме, както аз направих в моя случай, и да държим с вяра на изповедта си, дори и когато имаме момент на слабост и недоверие. Винаги трябва да държим на Словото на Бога.

Накратко, последното изследване, което ме посъветваха да направя, преди да ми правят операция (защото друг вариант не ми дадоха от медицинска гледна точка) показа, че резултатите ми са доби и сега чакаме със съпругата ми нашето дете.
Не губете вяра, доверете се на Бога.

Слава на Бога!